Relevantin Blogi: Asiantuntemusta ja ajankohtaisia poimintoja verkkomedian kaupallistamisesta ja mainonnasta

Mainostuottojen opitmointi

Miten toteuttaa mainosten uudelleenlataaminen järkevästi?

  • lokakuuta 9 2024
  • Thuy Ho
Miten toteuttaa mainosten uudelleenlataaminen järkevästi?

Digitaaliset mainosmyyjät etsivät jatkuvasti uusia tapoja kasvattaa mainostulojaan. Yksi tehokkaimmista keinoista on mainosten uudelleenlataus (Ad refresh). Yksi tehokkaimmista keinoista on mainosten uudelleenlataus (ad refresh), mutta se on tarkkaa tasapainottelua, joka on tehtävä oikein, jotta tulokset paranevat eikä samalla heikennetä mainosten näkyvyyttä. On selvää, että myyjien kannattaa pitää näkyvyys mahdollisimman korkeana, sillä se vaikuttaa suoraan CPM-hintoihin.

Digitaalisen mainonnan alan tulisi keskittyä parantamaan mainosten laatua ja estämään mainosten uudelleenlatauksen väärinkäyttö. Tässä artikkelissa autamme sinua löytämään tehokkaimmat keinot toteuttaa uudelleenlataus oikein ja vaikuttaa samalla positiivisesti tuloihin.

Mitä Ad Refresh tarkoittaa?

Mainosten uudelleenlataus tarkoittaa prosessia, jossa useita mainoksia voidaan näyttää peräkkäin samassa mainospaikassa yhdellä sivulatauksella. Se mahdollistaa uuden mainoksen jakamisen mainosteknologiajärjestelmästä päivittämättä koko sivua, päivittäen ainoastaan mainospaikan. Menetelmä on yleinen ohjelmallisessa mainonnan myynnissä, erityisesti Header Bidding -toteutuksen yhteydessä.

Mainosten päivittäminen perustuu usein tiettyihin ennalta määriteltyihin kriteereihin, kuten mainoksen näkyvyyteen (viewability%), aikaväleihin (esimerkiksi 60 tai 120 sekuntia) tai näyttökertoihin. IAB:n ohjeistuksen mukaan mainoksia tulee päivittää käyttäen vähintään määrättyä aikaa. Aikaan perustuvissa päivityksissä minimiaika on 30 sekuntia (sekä mobiililaitteilla että tietokoneilla), mutta IAB ja Google suosittelevat käyttämään vähintään 60 sekunnin minimiaikaa.

Teknologisten standardien yhtenäistyminen on kasvattanut mainosten uudelleenlatausten suosiota viime vuosina. Monet mainosteknologiayritykset joko hyväksyvät tai tarjoavat mainosten uudelleenlatausta. Mainonnan myyjänä on kuitenkin tärkeää noudattaa Googlen ja muiden kysynnän lähteiden asettamia standardeja, jotka varmistavat läpinäkyvyyden mainosten ostajille.

Aiemmin sivustolla vietetyn ajan hyödyntäminen mainostulojen kasvattamiseen on jäänyt vähälle huomiolle. Mainosten uudelleenlatauksen avulla sivustolla vietetty aika voi kuitenkin edistää mainostulojen kasvua merkittävästi.

Mainonnan myyjien hyödyt mainosten uudelleenlatauksesta

Suosittelemme testaamaan eri mainospaikkoja löytääksesi sivustollesi parhaiten sopivan ratkaisun.

Liian tiheät uudelleenlataukset voivat heikentää mainosten näkyvyyttä ja laskea eCPM-arvoja, mutta huolellisesti suunniteltu strategia voi kasvattaa inventaaria erityisesti premium-paikoissa. Pidemmät aikavälit toimivat usein paremmin, tehden inventaaristasi houkuttelevamman ostajille. Testaaminen on kuitenkin välttämätöntä optimaalisen aikavälin löytämiseksi, ja monimuuttujatestaus on avain oikean tasapainon saavuttamiseen – se ei jätä sijaa arvailuille!

Asiakkaamme ovat nähneet jopa 35 % tulon kasvua mainosten uudelleenlatauksen ansiosta, erityisesti sivustoilla, joilla käyttäjät viipyvät pidempään. Vaikka CPM-hinnat saattavat vaihdella, kokonaisvaikutus on yleensä positiivinen, kun inventaaria saadaan enemmän käyttöön. Tämän vuoksi on järkevämpää keskittyä RPM- tai EPMV-arvoihin CPM-tarjousten sijaan menestyksen mittaamisessa.

Kuinka aloittaa mainosten uudelleenlataus?

Useat mainosteknologiayritykset tarjoavat mainosten uudelleenlatausominaisuutta alustoillaan. Se voidaan toteuttaa mainospalvelimen kautta (esim. Google Adx, katso opas tästä), tai vastaavia toimintoja löytyy eri SSP:tä.

Relevant Yieldin HB Manager tarjoaa kehittyneen version mainosten uudelleenlatauksesta. Sen avulla voit määrittää, ottaa käyttöön, hallinnoida ja testata erilaisia mainosten uudelleenlatausratkaisuja suoraan Relevant Yieldin käyttöliittymästä. HB Managerin etuna on, että mainosten uudelleenlataus toimii kaikille myyntilähteillesi – mukaan lukien Amazon, Prebid ja Google. Jotkut SSP:t tarjoavat uudelleenlatausominaisuuden vain omalle SSP-alustalleen, eivätkä koko huutokauppaprosessille, mikä voi rajoittaa ansaintamahdollisuuksia.

Oikeaoppinen tapa toteuttaa mainosten uudelleenlataus

Aluksi mainonnan myyjien tulee määrittää uudelleenlatausvälit (refresh intervals), uudelleenlatauksen laukaisijat (refresh triggers), sivun näkyvyysvaatimukset (page visibility requirements), maksimimäärä uudelleenlatauksia (maximum refresh times) sekä minimivaatimukset mainoksen näkyvyydelle (minimum viewability requirements).

Uudelleenlatausvälit (refresh intervals): Aika, jonka jälkeen mainosyksikkö päivitetään (GAMia käytettäessä vähimmäisaika on 30 sekuntia).

Uudelleenlatauksen laukaisijat (refresh triggers): Mikä käynnistää uudelleenlatausajan laskemisen sekunneissa.

Sivun näkyvyysvaatimukset (page visibility requirements): Milloin sivu lasketaan näkyväksi.

Maksimimäärä uudelleenlatauksia (maximum refresh times): Kuinka monta kertaa mainosyksikkö tulisi päivittää.

Minimivaatimukset mainoksen näkyvyydelle (minimum viewability requirements): Kuinka suuri prosenttiosuus mainosyksiköstä tulisi olla näkyvissä, jotta se voidaan päivittää.

 

 

Räätälöinti on ratkaisevan tärkeää inventaarin suojelemiseksi, ja Relevant Yield tarjoaa sinulle täyden hallinnan. Voit personoida asetukset ja tehdä monimuuttujatestejä, joiden avulla voit vahvistaa muutokset perustuen dataan. Tämä takaa, että strategiasi maksimoi tuotot alan standardeja noudattaen.

Relevant Yieldin helppokäyttöinen käyttöliittymä mahdollistaa mainosten uudelleenlatausasetusten yksilöinnin sekä tehokkaiden, dataohjattujen testien suorittamisen. Voit sulkea pois suorat kampanjat tai tietyt rivikohdat ja mukauttaa uudelleenlataussäännöt omaan ympäristöösi sopiviksi. Koska kyseessä on sinun inventaarisi ja tulosi, oikeiden valintojen tekeminen on ratkaisevan tärkeää.  Jos olet HB Managerin käyttäjä, voit aktivoida nämä ominaisuudet suoraan. Jos et vielä ole käyttäjä, voit ottaa meihin yhteyttä kysymyksissä tai tilata uutiskirjeemme pysyäksesi ajan tasalla digitaalisen median ja mainonnan viimeisimmistä päivityksistä.