Relevant Digital – Näkemyksiä Digimediasta

Testitulokset

Testaamisen voima: Prebid Server-side vs. Client-side

  • huhtikuuta 3 2023
  • Petri Kokkonen
Testaamisen voima: Prebid Server-side vs. Client-side

Prebid kasvattaa suosiotaan avoimen lähdekoodin header bidding -ratkaisuna tarjoten, monia etuja julkaisijoille. Menestyksen  taustalla olevia selittäviä tekijöitä ovat muun muassa mainostulojen kasvattaminen, läpinäkyvyyden ja hallinnan parantaminen, käyttäjäkokemuksen optimointi sekä joustavan ja skaalautuvan ratkaisun tarjoaminen, joka kehittyy jatkuvasti muuttuvan digitaalisen mainosmaailman mukana.

Prebid tarjoaa kaksi teknisesti erilaista lähestymistapaa header biddingiin: client-side- ja server-side-toteutukset.

 

Toteutustavat ja käyttöönotto

Client-side-toteutuksessa header bidding -prosessi tapahtuu käyttäjän selaimessa. Selain lähettää tarjouspyynnöt useille kumppaneille samanaikaisesti. Tämän toteutuksen käyttöönotto tapahtuu yleensä Prebid.js-kirjastoa hyödyntäen.

Server-side-toteutuksessa prosessi tapahtuu käyttäjän selaimen sijaan palvelimella. Palvelinpuolen ratkaisun toteuttaminen vaatii client-side ratkaisuun verrattuna huomattavasti enemmän rakentamista ja  monimutkaisemman infrastruktuurin sekä enemmän ylläpitotyötä. Server-side-toteutuksen käyttöönottoon voi valita joko ulkopuolisen palveluntarjoajan tai rakentaa toteutuksen Prebid frameworkin avulla. Yhteistyö kumppanin kanssa voi olla kustannustehokkaampi vaihtoehto. (Mahdollisia kumppaneita löydät listattuna täältä).

 

Toteutustapojen vahvuudet ja heikkoudet

Client-side-ratkaisu on helpompi käyttöönotettava ja joustava vaihtoehto, mutta liiallinen kysyntäkumppaneiden määrä voi heikentää sivun latausnopeutta ja käyttäjäkokemusta. Lisäksi kontrollin puute datan suhteen voi herättää yksityisyyshuolia.

Server-side-ratkaisu tarjoaa nopeamman suorituskyvyn ja paremman käyttäjäkokemuksen sekä mahdollistaa tarkemman tietojen hallinnan. Kuitenkin heikompi käyttäjätunnistus ja monimutkaisempi ylläpito voivat aiheuttaa haasteita. Siitä huolimatta, se sopii julkaisijoille, jotka haluavat parantaa tuloksiaan ja käyttäjäkokemusta pitkällä aikavälillä.

Server-side on myös ainoa mahdollisuus hyödyntää Prebidiä mobiilisovelluksissa, ja tämä on osaltaan kasvattanut kiinnostusta palvelinpuolen ratkaisuja kohtaan. 

 

Testit suorituskyvyn tarkempaan analysointiin

Molemmissa toteutustavoissa on omat vahvuutensa, ja valinnan tekeminen niiden välillä voi olla haastavaa. Päädyimme toteuttamaan käytännön testejä saadaksemme ajantasaista tietoa molempien toteutuksien suorituskyvystä eri tunnuslukuja arvioiden.

Toteutimme monimuuttuja testin yhdessä julkaisija-asiakkaamme kanssa analysoidaksemme kolmen eri variaation suorituskykyä. Julkaisijan liikenne jaettiin kolmeen otokseen seuraavasti:

  • 25% inventaarista Client-side Prebid
  • 25% inventaarista Server-side Prebid
  • 50% inventaarista rinnakkainen tarjouskilpailu (Client-side + Server-side)

Suoritimme testit Relevant Yieldillä, joka on riippumaton ja kattava työkalu julkaisijoille prosessien ja mainonnan tuottavuuden tehostamiseen. SSP:t, joissa testiä ajoimme olivat Adform, Equativ, Magnite, Pubmatic ja Xandr. Testit toteutettiin sekä desktop- että mobiiliympäristössä.

Testeissä havaitsimme seuraavanlaisia vaikutuksia tunnusarvoihin:

eCPM - Huomasimme melko paljon vaihtelua eCPM-arvoissa eri SSP:iden välillä - kaksi testatuista SSP:stä tuotti merkittävästi korkeampia eCPM-arvoja server-puolella desktop- ympäristössä. Mobiililaitteissa eCPM-arvot olivat tasaisempia eri otantojen välillä.

Bid rate  - Erityisesti desktop-ympäristössä Magnite, Equativ ja Xandr saivat vähemmän tarjouksia  huutokauppoihin palvelinpuolen otannassa verrattuna client-puolen otantaan. Mobiilissa taas Pubmaticin bid rate oli server-puolella omaa luokkaansa.

Mainosten näkyvyys - Server-side otannassa mainosten näkyvyys oli huomattavasti parempi erityisesti desktop-ympäristössä.

Kokonaistuotot - Server-side otanta jäi suorituskyvyssä aavistuksen client-side otannasta, mutta erot ovat selkeästi kaventuneet edellisiin testeihin verrattuna. Rinnakkainen tarjouskilpailu oli tehokkain menetelmä.

Yhteenveto: Server-puolen suorituskyky on parantunut verrattuna vuoden takaiseen ja on lähes samalla tasolla Client-siden kanssa. SSP:iden välillä oli havaittavissa merkittäviä eroja, joten testaaminen on ratkaisevan tärkeää. Testiemme mukaan rinnakkainen tarjouskilpailu on tehokkain ansainta menetelmä tällä hetkellä.

 

Testauskulttuuri auttaa löytämään parhaan ratkaisun

Testitulokset osoittivat, että tässä tapauksessa paras myynti saavutettiin käyttämällä sekä server- että client-puolen toteutuksia yhtä aikaa.

On kuitenkin tärkeää pitää mielessä, että testin lopputulos ei välttämättä ole sovellettavissa kaikkiin tapauksiin. Eri järjestelmien suorituskyvyt vaihtelevat, yleisöt ovat erilaisia, kuten myös sivustot ja markkinat. Tästä syystä suosittelemme julkaisijoille testauskulttuurin kehittämistä, joka mahdollistaa erilaisten toteutusten vertailun helposti. Näin voidaan varmistaa optimaalinen suorituskyky ja tukea jatkuvasti kehittyvää innovatiivista mainosmyyntiä.

Hyötyjen lisäksi testaaminen voi olla myös hauskaa ja opettavaista varsinkin kun käytössä on työkalut, jotka mahdollistavat testien suorittamisen matalalla riskillä, nopeasti ja helposti.

 

Jos haluat tietää lisää Prebid-ratkaisujen käyttöönotosta ja testausmahdollisuuksista. Ota meihin rohkeasti yhteyttä niin kerromme mielellämme lisää.

Share on: